Mitä on affiliate markkinointi?

Affiliate markkinointi on mainostajan näkökulmasta pienen riskin markkinointia ja julkaisijan (sivuston ylläpitäjän) näkökulmasta se on ansaintalogiikka, joka perustuu sivustosi suosioon.

Affiliate-markkinointi lyhyesti

Affiliate markkinoinnissa mainostaja maksaa komissioperustaisesti sivuston ylläpitäjälle, jonka kautta kaupan tehnyt asiakas on tullut mainostajan sivustolle. Tyypillisesti mainostajat voivat olla esimerkiksi lainapalveluiden (kulutusluotot ja yrityslainat) tarjoajia, nettikasinoita. vedonlyöntisivustoja, matkailualan toimijoita tai verkkokauppoja. Affiliate markkinoinnin ytimessä ovat affiliaatioverkostot, jotka toimivat linkkinä mainostajien ja internet sivujen ylläpitäjien välillä. Affiliaattiverkostot tuottavat yhteistyössä mainostajien kanssa linkkejä ja mediaa, joita sijoittamalla sivustollesi, blogiisi tai Facebook sivullesi, voit ansaita rahaa.

Suomessa toimivat jo ainakin seuraavat affiliaatioverkostot:

  • Adservice
  • Adsninja
  • Adtraction
  • Tradedoubler
  • Tradetracker

Qide toteuttaa laadukkaat affiliaatiosivustot

Qide Oy on toteuttanut jo useamman affiliaatiomarkkinointiin keskittyvän sivuston. Meillä toteutetut sivut keskittyvät muun muassa lainapalveluihin ja vaatekauppoihin. Tyypillisesti kestää jonkin aikaa ennen kuin varsinkin uudelle domainille perustettu sivusto alkaa saada tarpeeksi liikennettä. Hyvin optimoidut ja teknisesti laadukkaat sivut auttavat nopeampaan starttiin ja loppu onkin kiinni sivuston ylläpitäjän aktiivisuudesta sivuston sisällön päivittämisessä. Vahvimmillamme olemme sivustoilla, joissa asiakkaan halutaan antaa tehdä vertailuja erilaisten tuotteiden välillä määrittämällä etsimälleen tuotteelle haluamansa kriteerit. Jos haluat aloittaa affiliaatiomarkkinoinnin hyvältä pohjalta, ota yhteyttä!